Omul și Terapeutul – Călătorie cu accente psihoterapeutice (I)

 

Eu sunt…

Dezvoltarea mea personală este în proces, pe care îl savurez din plin. Investesc în el de mulți ani și îl accept în multe forme: cursuri, workshop-uri, școli de vară, specializări noi, interacțiuni de zi cu zi, mentorat, supervizare, intervizare. Totul pentru a crește propria mea abilitate de a conține povești diferite de a mea și de a fi de folos clienților mei.

Oricât de intens a fost acest proces în ultimii ani, o parte din mine a simțit că este loc de mai mult, că bucăți din ce sunt pot fi provocate doar printr-o ieșire mai lungă din zonă emoțională confortabilă. Omul din spatele terapeutului își dorea experiențe și evadarea din tărâmuri deja cunoscute și stăpânite. Terapeutul aștepta experiențe emoționale inedite.

Cum ?

La început a fost o idee: cum pot explora viața în alte variante iar acest plus de experiențe să curgă în abilitățile mele terapeut? Încet, am găsit indicii de posibile poteci și s-au conturat conexiuni. Gândul a prins viață și a început să creioneze un traseu, o potecă, un drum. Scenarii cu sens.

Ce frumos se leagă atâtea aspecte din viață personală și profesională când este timpul să treci la o altă etapă!

După câteva luni, Călătoria omului și terapeutului a început. Are de toate. Entuziasmul aventurii, anxietatea detaliilor legate de plecare, nevoia de explorare, grijă față de ceilalți, conștientizarea acută a schimbării personale, mirare și neputință, acceptare. Și, mai presus de toate, curiozitate. Dincolo de toate emoții, am credința fermă că fiecare experiență din acest drum aduce un plus valoare în experiență mea emoțională și, mai ales, cizelează abilități noi terapeutului din față.

 

Călătoria

Poate nu întâmplător, am pornit la drum, aproape 2 luni, în Asia, tărâmul meditației și al călătoriei către sine.

Pentru cei curioși, terapeutul din mine va fi prezent online pentru cine are nevoie de el. Voi fi cu siguranță un terapeut mai bogat în povești.

Nu știu unde va duce Călătoria. Sunt focalizată pe propriul proces de explorare, mă ancorez conștient în AICI și ACUM, cu lentila orientată spre mine.

 

Om și Terapeut. Călătorie în ambele sensuri. Focus pe interior și exterior.

 

Las să zboare poveștile din Călătorie la cine are nevoie. Nu am în minte un jurnal de bord. Las să plece în lume doar întrebările și observațiile care răsar din scufundarea în altă cultură și civilizație. Omul Elena va trăi iar terapeutul va reflecta și va deschide alte povești.  Pentru că avem cu toții câte o Călătorie, o experiență în care simțim cum creștem și dăm mai departe propria poveste.

 

Călătoresc. Explorez. Om și terapeut în devenire.